online self service

Self-service portals

Self-service staat in e-commerce gelijk met gebruiksgemak. De lat ligt hoog inzake customer service, zowel wat betreft probleemoplossend vermogen, transparantie, snelheid als authenticiteit. Als onderneming kan je deze verwachtingen alleen maar rendabel inlossen door online self-service functionaliteiten aan te bieden.

Het gaat dus in vele gevallen over meer dan het winkelmandje of de bestelling op je webshop! Je klant is op zoek naar productinfo of advies, naar opvolgings- of samenwerkingsmogelijkheden, naar een plek om zijn dossier of projecten te beheren, …

Wat als wij een naadloos online self-service platform voor jouw klanten konden creëren?

Geef jouw klanten de touwtjes in handen om zelf hun klantspecifieke data te beheren en raadplegen. Door het aanbieden van een online platform met gepersonaliseerde login kan jij jouw klanten heel wat extra e-services aanbieden die ze zelfstandig kunnen raadplegen en gebruiken. Denk maar aan calculatoren en configuratoren, order management, projectbeheer, enz. Zo bepalen zij zelf het tempo waarop ze digitaal samenwerken met jouw onderneming.

ebusiness portals

24/7 self-service

Dankzij digitale kanalen is het eenvoudiger om in contact te komen met al jouw stakeholders.

Onze B2B2X e-business oplossing consolideert al je product-, prijs-, service-, en klantinformatie waardoor je die intelligent 24/7 kan ontsluiten om toegevoegde waarde te bieden aan de verschillende spelers die met jouw business in aanraking komen.

Integraties

Je e-business platform consolideert heel wat informatie. Daarom gaan we prat op onze top-integratiemogelijkheden. We integreren met zo wat alle ERP-systemen zoals SAP, Dynamics AX, AS400, Business Central enzovoort. Daarnaast integreren en interfacen we met andere business applicaties zoals CRM-systemen, WMS’n, PIM, BI, en ga zo maar door. 

Unieke processen

Onze business consultants zijn krakken om de complexiteit in jouw producten, processen, prijszetting, interne organisatie, markten of klantsegmenten hapklaar te maken voor jouw eindklant. 

Ook ons onderliggend framework is gemaakt om met grote volumes, grote complexiteit en uiteenlopende producten, diensten en datatypes te werken. 

Hoe pakken we het aan?

Strategie & analyse

We helpen jouw managementteam prioriteiten stellen in de juiste e-business opportuniteiten. De Natch Digital Strategy Workshop en Natch Design Thinking workshop kristalliseren je e-business intenties en bieden je MT een leidraad voor toekomstige digitaliseringsplannen.

Ontwikkeling

We ontwikkelen e-commerce software, mobile enterprise apps en online software op maat. Integratie met je bestaande bedrijfsapplicaties en automatisatie van complexe processen zijn key. We ontwikkelen in nauwe samenwerking met jouw IT / digital team op een agile manier.  

Optimalisatie

Versnel de ROI van je e-business applicaties. Recurrente rapporten van belangrijke KPI’s vormen de basis voor onze consultants om samen met jou of je externe digitale marketingpartner het rendement van je e-business te verhogen en je digitale platform te verbeteren.

De technologie

NatchOS framework

NatchOS maakt je business data klaar voor e-business. E-business in de breedste zin van het woord en ook “business data” in de breedste zin van het woord. Wij bij Natch bouwen vervolgens zelf vaak een front-end voor onze klanten. Bijvoorbeeld een app, webshop, portal, website, … maar voorzien evengoed toegang naar apps en oplossingen van jezelf of derden. Denk maar aan AR/VR, chatbots, AI-toepassingen, marketing automation suites, …

Vorige
Volgende