Stoneasy

Stoneasy: Multi-sided digitaal platform

Stoneasy is een natuursteen-importeur die een volledige service van A tot Z biedt, van groeve tot in het magazijn. Het hele transport, inclusief alle douane- en importformaliteiten, wordt online afgehandeld. Stoneasy.com maakt deel uit van de Brachot-groep.

Een succes- verhaal

Als een klant online start met het vullen van een container met natuursteen stelt het bedrijf via haar e-commerce-software vervolgens natuursteenproducten voor die uit dezelfde haven kunnen vertrekken om de container te vervolledigen. Zo gebruikt het bedrijf digitale innovatie om als leverancier de kostprijs voor de klant te drukken. Het hele transport, inclusief alle douane- en importformaliteiten, wordt online afgehandeld. Zo biedt Stoneasy meerwaarde voor zowel haar leveranciers als klanten.

0 +
items of voorraad
+ 0
Klanten
0
landen
0
Europese locaties
+ 0
containers per jaar
0
Soorten natuursteen
Stoneasy

Het pad naar succes

De uitdagingen

De natuursteen import-business van de groep kreeg rake klappen van kleinere agenturen die sneller en flexibeler werkten. Omwille van hun kleine bedrijfsgrootte hadden ze ook minder overhead-kosten waardoor ze ook vaak nog eens goedkoper konden werken. Het unieke concept, waar steengroeves, transporteurs en afnemers zoals bouwhandelaars op een hyper efficiënte manier met elkaar zaken kunnen doen, gaat de kleinere bedrijven dus voorbij in snelheid en efficiëntie. 

Stoneasy: aanpak door de jaren heen

1

In 2007 zetten we voor Stoneasy een digital e-commerce platform op dat klant met leverancier verbond. Het doel was om containers natuursteen te verkopen. 

2

Later bieden we ook directe  stock op het platform aan. Eigen stock wordt een steeds belangrijkere feauture van het digitale platform. In 2013 stapt het bedrijf over op NatchOS.

3

Extensieve uitbreidingen om de prijs perfect te berekenen voor eender welk product en klant in Europa, op eender welk tijdstip. Daarmee houden we rekening met steeds veranderende wisselkoersen. 

“De business-consultants en ontwikkelaars bij Natch kennen mijn business bijna even goed als ik. Dat is noodzakelijk om de complexiteit van wat we met Stoneasy doen ‘easy’ te maken voor onze klanten en leveranciers. Natch voelt aan als mijn interne development-team.”

Bram Callewier - Zaakvoerder