pgb-europe

Onze services

pgb-Europe: E-commerce platform

pgb-Europe besloot in te zetten op automatisering, zowel in hun winkels en magazijnen als online. Zo investeerde het bedrijf in geautomatiseerde warehouses met robots en scanners. Die automatisering trokken ze, in samenwerking met Natch, door naar hun online en offline bestelproces. Zo konden we al hun systemen op elkaar afstemmen met een omnichannel beleving tot gevolg.

Een succes- verhaal

pgb-Europe had al 10 jaar e-commerce ervaring  met een ordermodule add-on bovenop hun toenmalige AS400 ERP-systeem.    

In diverse workshops brachten we de bouwstenen voor een nieuwe orderplatform in kaart en implementeerden NatchOS als e-commerce platform.

Het project werd simultaan uitgevoerd met de implementatie en roll-out van SAP S4/Hana. 

0 %
Jaarlijkse online omzetgroei
+ 0
Referenties in stock
0 %
Shopexperience score
0
Webshop storefronts
+ 0
Jaar e-commerce ervaring
0 %
Groei gemiddelde orderwaarde
pgb-Europe

Het pad naar succes

De uitdagingen

Nieuw e-commerce platform uitrollen simultaan met hun nieuw SAP ERP-systeem. Naast e-commerce moet ook de juiste content voor klanten beschikbaar zijn.

Het assortiment van pgb-Europe is breed en diep en de dienstverlening rond het product, zoals een hoge uitleveringsgraad, pijlsnelle orderverwerking en een sterke customer service dienst brachten een veelzijdige problematiek met zich mee.  

Aanpak door de jaren heen

1

Digitale strategie uitgewerkt op basis van de noden van pgb-Europe. Focus op personalisatie van het platform voor de individuele noden van elke klant en de uitgebreide productcatalogus. 

2

De app uitrollen voor verhoogde service voor alle stakeholders. De pgb-Europe app laat gebruikers toe artikelen in hun eigen magazijn te scannen en meteen te bestellen bij pgb-Europe.

3

Digitalisatie van de groep zet zich voort. Buitenlandse sites zoals pgb-Polska, een productiefaciliteit, treden tot de multi-store toe.

4

Integratie van PIM-platform om zo de graad van productinformatie gevoelig te verhogen. Versterking van de zoekfunctie en meer klantinformatie. 

De samenwerking met Natch resulteerde in een gebruiksvriendelijk e-commerce platform met ruimte voor verdere digitale groei, waardoor klanten gemakkelijker bestellen.

Johannes Heye - Product & Marketing Manager