Grandeco

Grandeco Wallfashion Group

Grandeco Wallfashion Group, met een booming productieplant in Tielt (B) en 6 sales offices in Europa, verkocht in 2019 meer dan 11 miljoen rollen wandbekleding in een 80-tal landen, via een uitgebreid netwerk van distributeurs.  AS400 en een uitgekiende product-marktsegmentatie liggen aan de basis van de gepersonaliseerde partnerportal gebouwd op NatchOS. 

Een succes- verhaal

Grandeco nam voor implementatie voldoende tijd om een digitale strategie en plan van aanpak uit te werken. Daardoor konden ze gericht in ongeveer 9 maand tijd hun business processen vereenvoudigen. Door eerst een klein kernteam van klanten toegang te geven konden ze snel het systeem optimaliseren en uitrollen naar andere klanten en buitenlandse afzetmarkten. 

0
Sales offices
+ 0
Landen
+ 0 milj.
rollen per jaar
Grandeco

Het pad naar succes

De uitdagingen

  • Druk wegnemen bij klant en binnendienst
  • Meer informatie en begeleiding vanuit de binnendienst
  • Kwalitatieve order entry betekent op tijd en correct uitleveren
  • Transparantie in het assortiment: vele wijzigingen in collecties
  • Tools voor sales en binnendienst om klanten beter te adviseren
  • De juiste informatie naar de juiste mensen via slimme autorisaties

Aanpak door de jaren heen

1

Uitwerken van digitale strategie in samenwerking met Grandeco Wallfashion group. Focus op 100 % digitale order entry en minder druk voor klanten en de binnendienst van Grandeco.

2

Implementatie gestart met Minimum Viable Product in één geografische regio, voor een beperkt kernteam van klanten. Op basis van hun feedback geoptimaliseerd. 

3

Uitrol van het e-commerce platform naar het volledige klantenbestand van Grandeco. Deze brede uitrol leidt tot herstructurering van de bedrijfsprocessen. 

Met dit platform reiken we onze klanten alle tools aan om onze producten te ontdekken, bestellen en verder door te verkopen.

Katrien Van Hecke - Marketing Manager