Cook & bake

Cook & Bake: Digitale strategie en performance analyse

Cook and Bake is een Belgisch kwaliteitsmerk voor de veeleisende thuisbakker en hobbykok.  Het merk met een breed assortiment aan all-in-mixen, bak ingrediënten, decoratie en materiaal wordt verdeeld via een netwerk van winkeliers in België en Nederland

Een succes- verhaal

Cook & Bake heeft een Direct-to-Consumer online strategie dat zich concentreert rond digitale communicatie en online shopping.

Het platform evolueerde van een statische webshop gebaseerd op catalogus verkoop naar een klantcentrische en dynamische verkoopsaanpak met SEO, SEA en conversieoptimalisatie. De webshop is de startplaats geworden voor de veeleisende hobbybakker. Het verbeterde platform en aanbod van zowel producten en diensten zorgt voor een kwaliteitsinjectie en dat vertaalt zich ook naar de key performance indicators.

0
Net Promotor Score online klanten
+ 0 %
Gemiddelde sessieduurtijd
+ 0 %
Gemiddelde omzet
+ 0 %
Nieuwe contacten

Het pad naar succes

De uitdagingen

Cook and Bake had de eerste ervaringen op vlak van online branding en verkoop achter de kiezen.  De plotse komst van Covid-19 en bijhorende lockdown zorgde voor een astronomische vraag naar de producten en online service. De e-commerce machine kwam plots onder druk te staan en deed de vraag naar een sterk geprofessionaliseerde dienstverlening en interne werking enkel toenemen. De vraag naar een ambitieus groeiplan en bijhorende operationeel efficiënte organisatie was groot.  

Aanpak door de jaren heen

1

Business consultancy en digitale strategie, zodat Cook & Bake kan omgaan met verhoogde interesse tijdens lockdown. 

2

Via een intensieve samenwerking middels workshops, streven we samen naar een voortdurende verbetering van het proces .

3

Natch staat in voor een verbeterde algemene performantie en het maximum inzetten van alle features binnen de applicatie.

Cook & Bake