Voor u gelezen: Zakelijk bloggen in B2B – 10 tips

Op B2B Contact.nl verscheen een tijdje terug een interessant artikel over zakelijk bloggen in B2B:

Als u zich heeft verdiept in Social Media Marketing, dan weet u dat bloggen een essentieel onderdeel is in elke Social Media strategie. Maar wat kunt u bereiken en waarover moet u eigenlijk schrijven?  Wat moet u wel en juist niet doen? Hoe creëert u een succesvolle weblog voor uw onderneming? In dit artikel staan 10 tips om uw weblog naar een hoger niveau te tillen en meer resultaat te bereiken.

TIP 1: BEPAAL HET DOEL EN MEET HET RESULTAAT

Weet wat u wilt bereiken met een blog voor uw onderneming. Er zijn grofweg vier mogelijkheden:

 

1. Bloggen voor Sales

Bij weblogs gericht op verkoop zal de conversie van bezoekers naar klanten centraal staan. In dat geval mag een contact formulier of de mogelijkheid voor een offerte aanvraag niet ontbreken. Leads en conversie ratio’s zijn hier de belangrijkste indicatoren voor succes.

2. Bloggen voor Google

Wilt u beter scoren in zoekmachines zoals Google? Door een zakelijk weblog te voorzien van unieke en veelgevraagde informatie, zal uw weblog continu meer website bezoekers trekken. Let daarbij op de juiste trefwoorden en wees creatief in het publiceren van tekst, foto’s en video’s. Uiteraard zijn website statistieken hier onmisbaar om het succes van uw weblog te bepalen.

 

Lees het volledige artikel hier