Verslag van ons bezoek aan de E-shop expo

Zoals ieder jaar bezoekt Natch de e-shop expo.  Deze beurs, als onderdeel van Ondernemen 2013, is een interessant klankbord voor bedrijven die willen starten met een webshop en online marketing in België.

 

E-commerce leeft! Er heerst een gezellige drukte, zowel op Ondernemen als op E-shop Expo.  De Expo is een ideaal moment om een aantal van onze partners en contacten in het web-landschap te spreken, nieuwe bedrijven te ontmoeten alsook een aantal trends bekrachtigd te zien.  


Groot aanbod aan payment oplossingen, sterke focus op marketing

E-shop expo richt zich hoofdzakelijk tot consumergerichte webshopuitbaters en starters.  Het uitgebreide aanbod aan payment providers is hierrond een opvallende conclusie.  

Geen online shop zonder online marketing. Content Marketing, SEO, Advertising worden prominenter in de verf gezet bij ieder projectplan. E-commerce in België is matuur geworden.  Het succes van uw online model staat of valt met een uitgekiende marketing strategie.  

Buitenlandse implementatoren

De Belgische bedrijven hebben een bepaalde achterstand ten opzichte van onze buurlanden als we praten over online business.  Deze opportuniteiten zijn ook gekend bij buitenlandse bedrijven. Hun aanwezigheid valt dus ook sterker op dit jaar.

E-shop expo heeft door zijn locatie veel bezoekers uit de hoofdstad, maar ook Waalse bedrijven vinden de weg naar Tour&Taxis en ook de interesse voor concrete projecten is een positief signaal uit het zuidelijke landsdeel.

Naast de beursstands van dienstverlenende webbouwers, marketing agencies, logistieke spelers en sectorfederaties zijn de infosessies in 3 aparte ruimtes een opvallend succes.  Het delen van informatie op basis van reële praktijkcases zorgen immers voor de meeste inspiratie en nemen veelal de laatste drempel weg om te starten met een nieuw online concept.

B2B vs B2C/retail

Door het typische bezoekersprofiel van e-shop expo vinden voornamelijk bedrijven met gestandaardiseerde oplossingen en expertises zoals Magento, Intershop en Hybris hun weg naar de beurs.  Specifieke cases in (complexere) B2B-omgevingen alsook het uitbouwen van maatwerk waren beduidend minder aanwezig op dit event.  

Bent u eerder geïnteresseerd in deze complexere B2B cases en het uitbouwen van maatwerk? Kom dan zeker op 24 april naar ons Merge Conference in Brussel. Bestel nu nog uw tickets en hoor de verhalen van Renmans Groep, die Keure, Roularta Trends Top, Printasy en Vlaamse sierteel-specialist Donck.