Trends Top bouwt API om gegevens te monetiseren, reeds live bij Salesforce.com

Trends Top LogoTrends Top is een digitale koploper, altijd al geweest. Biblo / Roularta, de uitgever van de Top, heeft de snelle adoptie van technologie altijd als concurrentieel voordeel uitgespeeld. Toen de eerste cdrom drives in pc’s geïnstalleerd werden, kwam het boek uit op cd. Toen het internet aan populariteit won, ging de databank online, toen smartphones gemeengoed werden volgde een mobiele app. Trends Top laat het daar echter niet bij, de volgende stap is alweer gezet. De gegevens uit de databank worden nu gemonetiseerd door een API die toelaat om de bedrijfs- en financiële data rechtstreeks te importeren in applicaties bij de klant zoals CRM of bijvoorbeeld ERP. Bart Van Cauter, project manager Trends Top, vertelt op 24 april op MERGE Conference over deze nieuwe evolutie en over de API die reeds wordt ingezet bij Salesforce.com.

Business challenge: Op een rendabele manier de data uit Trends Top aanbieden in de comfortzone van de klant.

 

 

Trends Top is een database voor bedrijfsleiders, marketingmensen, salesmanagers en financiële specialisten die de Belgische markt, een sector of ander specifiek segment willen analyseren. Bovendien geeft de website een gedetailleerd beeld van de status van klanten, leveranciers of prospecten waarmee u samenwerkt. 

Hoewel dit voor veel bedrijven reeds een enorme meerwaarde biedt, zit de grote kracht in het combineren van deze externe informatie uit Trends Top met interne informatie waarover de bedrijven zelf beschikken. Door het ontwikkelen van een API kunnen beide bronnen gecombineerd worden in krachtige data die financiële risico’s beperkt en opportuniteiten sneller aan het licht brengt. De wereldbefaamde CRM-oplossing Salesforce.com is een van de eerste tools die gebruik maakt van de API. 

 

https://webapi.trendstop.be 

 

 

Ontdek alle sprekers van de MERGE Conference!