Software: keiharde business driver

Jarenlang werd IT enkel maar gezien als een noodzakelijk kwaad en kost, maar ondertussen neemt het haar plaats in als keiharde business driver. Veel bedrijven moeten die switch nog maken. Cédric Collet, consultant digital bij Natch, had het onlangs bij tijdens een rondetafelgesprek bij magazine OnlineRetailer over IT als business driver.

 

Realistische ROI

Het is heel belangrijk dat een IT-partner eerlijk is tegen de retailer over de kost en daar tegenover een realistische ROI zet. Daarnaast is een inspanning van de eigen organisatie nodig om tot een succes te komen.

Laagdrempelig

Volgens Cédric Collet van Natch mag men het menselijk en gebruikersaspect niet vergeten bij implementatietrajecten. Het is belangrijk om dat zo laagdrempelig mogelijk te houden. Bovendien helpt niet enkel de juiste technologie, maar moet men ook beschikken over de juiste expertise, de juiste kennis en de juiste mensen.

IT als business driver

IT speelt een belangrijke rol in de groei van een bedrijf en het is essentieel om dit te communiceren naar verschillende businesses. Een eerste investering in IT is meestal moeilijk, maar nadat zaakvoerders de return zien, gaan de tweede en derde ronde vanzelf.

Best of Breed

Bij het implementeren van software is het belangrijk om oplossingen te gebruiken die dicht bij de eigen kern liggen. Als je switcht van systeem of e-commerceplatform, blijf je best zo dicht mogelijk bij deze best of breed. Dat maakt een aanpassing perfect mogelijk.

PIM-systeem

Een PIM-systeem wordt vaak gebruikt om het ERP systeem te ontlasten. Toch zijn er veel bedrijven die het PIM-systeem willen vervangen door wat extra veldjes in het ERP systeem te zetten. De mogelijkheden van een PIM-systeem gaan veel verder, zoals het beheren van verschillende taalversies en het leggen van relaties tussen producten.

Vooruitkijken

De licentieprijzen voor softwareproducten zijn de laatste jaren flink gedaald. Dat maakt het voor de kleine retailers met een goed product hét ideale moment om een sprong voorwaarts te maken. Mensen willen iets unieks en authentieks en met een goede webshop. Op deze manier kan je als retailer toch enkele partijen voorbijsteken.

Softwareoplossingen zijn er in vele soorten en maten. Het is aan jou als retailer om de juiste keuzes te maken in een wereld waar retailers in het algemeen niet veel van weten. Fris je kennis omtrent software op via dit artikel van Online Retailer.

 

Lees hier het volledige artikel