Social Media in een B2B context, doen of niet? Natuurlijk wel.

Ik twitter wel eens.  Niet vaak, helemaal niet doordacht en niet structureel.  Het beperkt aantal followers dat ik heb is een gevolg van het beperkt twitteren.  Ik ben ervan overtuigd dat als je veel berichten tweet je aantal followers gestaag zal stijgen.  Je Twitter-berichten mogen gerust een mengeling zijn van professionele berichten, nieuwtjes, emoties, …  Mensen appreciëren op een of andere manier je openheid.  Wat me opvalt is dat quasi alle followers van mijn Twitter-account en die van vele andere Twitter-accounts uit je professionele milieu komen.  Collega’s, leveranciers, klanten, ex-collega’s, … Dan heb je LinkedIn.  Dat gebruik ik al langer en quasi louter professioneel.  Het helpt me mensen in mijn professionele omgeving te leren kennen, we gebruiken het om mensen te recruteren, (verkoops-)gesprekken voor te bereiden, bedrijven te bekijken, …  LinkedIn is belangrijk voor me geworden.

Op Frankwatching verscheen deze week een prachtig artikel over Social Media in B2B marketing.  Het doet je inzien dat je geen onmiddellijke return mag verwachten uit sociale media, het draait niet om de ROI ervan.  Sociale Media laten je toe om beter te communiceren, om je relaties te versterken, om je imago beter te profileren.  Een aanrader om te lezen!

Wordt B2B marketing in Nederland ooit ‘sociaal’?

Social media marketing biedt meer kansen aan B2B-bedrijven dan men vaak denkt. De veranderingen in marketingmanagement zijn niet incrementeel maar fundamenteel. Het omarmen van social media vraagt om discipline en, in veel gevallen, moed; de moeilijkste stap is de eerste. B2B-bedrijven moeten leren engageren met hun omgeving op een meer interactieve manier.

lees hier het hele artikel.