Populariteit e-commerce doet huurprijzen dalen

Populariteit e-commerce doet huurprijzen dalen

In verschillende Vlaamse steden daalt de huurprijs van winkels. Dat meldt De Tijd. Reden daarvoor is de toenemende populariteit van e-commerce. Het effect blijkt het grootst in kleinere steden zoals Roeselare, Tongeren en Turnhout maar ook in Antwerpen bieden sommige verhuurders een korting van 15 tot 30 procent (bron: De Tijd).

Dat is niet verwonderlijk. Vorige maand meldden verschillende nieuwsbronnen (waaronder emerce) dat online retail in Europe vorig jaar met niet minder dan 11% groeide. Dit jaar wordt een groei van 13% verwacht, een verdubbeling in 4 jaar tijd. 

Phygital (opnieuw)

De voordelen van e-commerce voor zowel B2B als B2C bedrijven (en hun klanten) moeten niet meer worden herhaald, maar leegstand in winkelstraten, of daarbuiten, hoeft geen gevolg van e-commerce te zijn. 

Trouwe lezers van onze blog zijn het waarschijnlijk al beu gehoord, maar een combinatie van fysieke (brick-and-mortar) winkels en een online e-commerce platform is de beste manier om zoveel mogelijk klanten een zo goed mogelijke service te bieden. 

Zo kan je klanten korting geven als ze producten zelf komen halen. Dat betekent dat ze in je winkel komen en je collectie nog eens kunnen bekijken ook. Maar dat is slechts een eenvoudig voorbeeld van de vele voordelen van de phygital aanpak. 

Tablets

Ook je fysieke winkel heeft digitale toepassingen nodig. Je klanten moeten digital zien als een nuttige en leuke toevoeging aan de shopervaring. Zo worden niet alleen je winkels, maar ook je klantervaring phygital. 

Afhankelijk van wat ze kopen kan je webshop ook complimentaire goederen aanbevelen: 

  • Ben je een boekenwinkel, toon ze boeken van dezelfde auteur
  • Verkoop je bouwmaterialen, kan je gereedschap aanbevelen
  • Verkoop je bier, bied ze de bijpassende glazen aan. 

En dat allemaal als je klant al in je winkel is, zonder hulp van medewerkers. 

Data gathering

Daar draait het tenslotte allemaal om, volgens menig marketeer. 

Beacon technologie, bijvoorbeeld, laat je toe om te identificeren waar klanten zich in je winkel bevinden. Als ze lange tijd in een bepaald deel van de winkel doorbrengen, is het misschien tijd om er een medewerker naartoe te sturen. Als je op de hoogte bent van wat ze bezocht hebben op je website, kan je je sales pitch dan ook direct afstemmen op je klant. 

Dat zijn maar enkele voorbeelden van hoe je je bedrijf klaarstoomt om zowel fysiek als digitaal klanten een uitstekende service te geven. Wil je weten hoe dat nu allemaal precies in z’n werk gaat? 

Ons team staat je bij: