Pinterest top referrer bij klant Vincent Sheppard

Pinterest logo

Pinterest is een online prikbord waar je beelden kan pinnen die elders op het web staan. Vaak worden beelden verzameld rond een thema op een pinboard. Iedereen kan je boards bezoeken, er commentaar op geven of je beeld herpinnen op zijn of haar eigen pinboard. Pinterest-gebruikers kunnen andere gebruikers of boards volgen en blijven zo op de hoogte van nieuwe pins.

Vincent Sheppard, producent van stijlvol Lloyd Loom meubilair, experimenteerde met Pinterest door een aantal foto’s van haar eigen website te pinnen. Die werden prompt opgepikt, gerepinned, geliked en geshared op twitter en facebook.

 

Bovendien zit er achter elke gepinde afbeelding een link naar de originele pagina, in dit geval de website van Vincent Sheppard. Dat zorgde er voor dat pinterest.com op 1 maand tijd de tweede grootste verwijzende website (referrer) werd  voor Vincent Sheppard. Het viraal / sociaal verspreiden van de pins via het herpinnen door andere gebruikers is mooi terug te vinden in de Google Analytics van Vincent Sheppard. Te meer repins, te meer mensen ook hun weg vonden naar de Sheppard-website. De links op Pinterest zijn ook zoekrobotvriendelijk (backlinks) dus dat helpt ook SEO-gewijs vooruit.

 

De groei over anderhalve maand van Pinterest.com als referrer voor Vincent Sheppard.

Pinnen voor iedereen?

Pinterest is nog in beta en voorlopig enkel op uitnodiging te gebruiken. De grote massa is er dus nog niet aanwezig. Bovendien moet je iets visueel te delen hebben, dat maakt het voor sommige producten of diensten iets minder geschikt – maar niet onmogelijk. Komt daarbij dat bij het ogenblik van bloggen het nog voornamelijk Amerikanen zijn die het leeuwendeel van de gebruikers en bezoekers uitmaken. De trafiek komt dus ook veelal uit dat continent.