Outilac – De Munter: Menukaart voor e-business

In samenwerking met Natch bouwde Outilac-De Munter haar webshop uit tot een volwaardig service- en marketingplatform. Het bedrijf maakte de jongste jaren werk van een digitale strategie die nu haar vruchten afwerpt: een gloednieuw e-commerce platform die klanten beter bedient en ook als marketing instrument onmisbaar is geworden. Het Valuechain magazine schreef er een artikel over, waarbij algemeen directeur Arnaud Noel en Chief Digital Bert Vermeiren vertellen hoe ze dat voor elkaar kregen. 

Als totaalleverancier en partner voor de industrie en de professionele vakman voert Outilac-De Munter een breed gamma aan gereedschappen, industriële toeleveringen en didactisch materiaal. “Naast ons eigen merk Outilac verkopen wij ook de belangrijkste merken op de markt”, vertelt algemeen directeur Arnaud Noel. “In totaal hebben wij zowat 40.000 producten permanent op voorraad. Meer dan de helft van dat ruime assortiment – zo’n 22.000 artikelen, om precies te zijn – kunnen klanten vandaag al bestellen via onze nieuwe webshop.”

Die klanten, waaronder klinkende namen als ArcelorMittal, NMBS en Volvo, zijn voornamelijk actief in industriële sectoren zoals de bouwsector, de staalindustrie, de spoorwegen, de automobielindustrie, de mijn- en scheepsbouw, de luchtvaartindustrie en de petrochemie. “Die staan in voor 95 procent van onze omzet”, aldus Arnaud Noel. Outilac-De Munter, dat in beperkte mate ook internationaal actief is, bedient zijn Belgische klanten vandaag vanuit een servicecenter in Zwijnaarde en twee vestigingen in de buurt van Luik.

Lees het volledige interview hier