Op zichzelf staande verouderde software-eilandjes houden de business tegen

nodesAls B2B e-business specialist zien we de vraag naar e-commerceapps en webontwikkeling op maat exponentieel stijgen. We gingen op de koffie bij onze klanten en vroegen hen waarom zij de stap naar e-business zetten en distilleerden 5 belangrijke beweegredenen. Een van deze vijf redenen is de versnippering aan databronnen en software-eilandjes. Deze versnippering is duur in onderhoud, een bron van frustratie voor de medewerker, dodelijk voor innovatie en flexibiliteit maar vooral slecht voor de klantbeleving.

Een beetje B2B-bedrijf heeft input uit verschillende bronnen nodig om een klant te kunnen bedienen. Productinfo en technische informatie wordt verzameld op een aantal centrale netwerkschrijven (in het beste geval op een PIM-systeem). Prijs en voorraad uit het ERP-systeem / voorraadsysteem. De klanthistoriek, zijn contactpersonen en vragen zitten in het CRM-systeem. Doe je projecten dan heb je daar ook nog wel een systeem voor.

Wanneer een klant bijvoorbeeld niet geheel tevreden is over een bepaald product dat je hem verkocht moet je op zoek in al deze bronnen om hem verder te kunnen bedienen.

  • Je gaat zijn klacht loggen in je CRM en bekijkt of er nog iets van hem open staat dat hierop invloed kan hebben.
  • Wat zijn de specificaties van dat product en hebben we een alternatief dat gezien zijn situatie beter is? (PIM / netwerkmappen)
  • Wat kost dat alternatief product en is het voorradig? (ERP / WMS)
 
Als bedrijf ben je dan bijna verplicht om een medewerker tussen deze systemen in te plaatsen die overal data verzamelt, bundelt en bezorgt aan de klant. Gevolg: de klant moet onnodig wachten op een oplossing terwijl eigenlijk alle info beschikbaar is, zij het in verschillende systemen waar hij geen toegang toe heeft.
 
Onze klanten Omega Pharma en Donck brengen al deze informatie samen in een online platform waardoor hun mensen kunnen bezig zijn met meer waardevolle zaken.