Ook 40 plussers krijgen de smaak van e-commerce te pakken

Niet enkel de jeugd maar ook steeds meer veertigplussers kopen producten aan via het internet, dat blijkt uit de derde E-commerce studie van Comeos, de Belgische federatie van de handel en de diensten. Dit onderzoek werd in april 2013 uitgevoerd bij 1.062 personen. Dominique Michel, gedelegeerd bestuurder van de federatie stelt: “De leeftijdverschillen vallen weg, en we hebben definitief de stap gezet naar de ‘late majority'”. Ook blijkt dat schoenen en kledij nu de producten zijn die het meest worden aangekocht via webshops. Eerder waren dit vooral hotelovernachtingen en vliegtuigtickets.

60 procent van de Belgen kocht reeds online; tegenover 2012 is dit een stijging van 7 procent. In 2012 behoorden het boeken van hotelovernachtingen en vliegtuigtickets tot de populairste online aankopen. Omdat dit soort aankopen op minder regelmatige basis gebeurt is het aandeel mensen dat maandelijks online aankopen doet, gestegen van 16 procent in 2012 naar 23 procent in 2013. 

De opvallendste trend is echter dat het aantal veertigplussers dat online koopt, sterk is gestegen. Terwijl in 2011 slechts 45 procent 44 tot 59 jarigen online kocht evolueerde dit tot 56 procent in 2013. Hoewel deze leeftijdsgroep de online-markt later heeft ontdekt is men momenteel dus bezig aan een inhaalbeweging.