Ontwikkeling e-commerce en kortingscodes in België (Infographic)

Reeds een aantal jaren is er een stevige groei merkbaar bij de e-commerce activiteiten in België. Hiermee samenhangend wordt ook steeds vaker gebruik gemaakt van kortingscodes. Het is zelfs zo dat 1 op 4 Belgen elke maand online een bestelling doet. En met een gemiddelde uitgave van 170 euro per maand kan men stellen dat e-commerce een steeds belangrijker onderdeel wordt in het koopgedrag van de Belgen vandaag. (Bron: www.flipit.com)

Men kan bij bovenstaande infographic volgende bedenking maken: een kortingsveld kan conversieverlagend werken. Wanneer een bezoeker tijdens het checkoutproces een kortingscodeveld tegenkomt, en deze kortingscode niet terugvindt op de site van de verkoper waarop ze zich bevinden, gebeurt het vaak dat ze deze site verlaten en in Google op zoek gaan naar de kortingscode. Op die manier kan het voorvallen dat ze op de website van een concurrent terechtkomen.

Op de e-commerceblog van GetElastic worden 6 tips gegeven om de conversieschade van een kortingscodeveld te minimaliseren:

  1. Gebruik van doelgerichte verkoop: maak het kortingsveld enkel zichtbaar voor bezoekers die de website bezoeken via een link of e-mailcampagne
  2. Gebruik het promoveld om uw e-maillijst uit te breiden
  3. Creëer uw eigen kortingscode landingpagina
Meer tips en uitleg vindt u terug op de blog van GetElastic