Natch en Grandeco: een digitaal verhaal

Natch grandeco digitaalIedereen moet digitaal, ook in de B2B-sector. Dat heeft de Grandeco Group goed begrepen. 

Samen met Natch werkten ze een digitale strategie uit om hun distributeurs en eindgebruikers nog beter van dienst te zijn

Wie?  

Grandeco Group is een Belgische fabrikant van behangpapier met een omzet van ongeveer 63 miljoen euro. Ze verkochten vorig jaar 11.7 miljoen rollen papier in een 80-tal landen. Grandeco brengt producten naar klanten via een uitgebreid netwerk van distributeurs, bestaande uit doe-het-zelf zaken en zowel grote als kleine retailers.

Ze beseften dat een digitale revolutie nodig was om relevant te blijven, dus investeerden ze in het opzetten van een volwaardig e-platform.

Waarom?

Vandaag richt hun digitale strategie zich vooral naar de kleine zelfstandigen aan wie ze het meest leveren. Grandeco ondervond dat bestellen, factureren, orders opvolgen en omgaan met vragen een tijdrovend proces was, zowel voor hen als voor hun klanten. 

Dus gingen ze op zoek naar een partner die de B2B-wereld kende en een digitale strategie breder zag dan enkel en alleen een webshop. Hun ambitie was om een e-platform te creëren dat meer dan alleen producten verkocht, maar ook ondersteuning bood aan professionals. En meerwaarde aan eindgebruikers. Natch was meer dan bereid die uitdaging aan te gaan. 

Wat? 

De digitale strategie mondde uit in een platform waarop het assortiment van Grandeco makkelijk bereikbaar is voor distributeurs. Kleinere distributeurs kunnen online bestellen, 24/24, 7/7. En iedereen, zowel professional als eindgebruiker, vindt er informatie over het assortiment en de voorraad. Zo kunnen zowel distributeurs als Grandeco zelf inspelen op vraag en aanbod en wordt de website een one stop shop voor elke stakeholder.  

Het resultaat is een platform dat naast ondersteuning bij bestellingen en informatie over assortiment ook helpt bij de verkoop aan de eindklant. De distributeur kan op de website het assortiment aan de klant tonen, wat informeren en adviseren een stuk makkelijker maakt. 

e-platform digitaal webshop B2B

Resultaat: Gemakkelijk voor jou, gemakkelijk voor de distributeur, gemakkelijk voor Grandeco.  


Wil je graag meer weten over de succesfactoren, lessen en resultaten van het project? Bekijk dan de hele presentatie hier: