Met dit project overtuigde Bram Callewier zijn managementteam om het roer om te gooien en een 100 % digitale koers te varen.

Bram Callewier StoneasyBram Callewier blikt tijdens de CxO Lounge op 27 november terug op de incubatieperiode van Stoneasy. Hij gaat dieper in op het proces om zijn managementteam te overtuigen van de grondige koerswijziging. In deze blogpost gaan we alvast wat dieper in op dit interessante e-business project, het waarom, de verschillende iteraties en de factoren die volgens Bram bij hebben gedragen aan het succes.

Net zoals bij alle groothandels of distributeurs kwam ook bij de Beltrami-groep de zuivere import-business onder druk te staan. De marges werden steeds kleiner, kleine concurrenten die anders georganiseerd waren en volgens een low-cost model werkten stalen marktaandeel en er was een consolidatiegolf onder de klanten. De combinatie van deze factoren bedreigden de grote-volume-business.

Om een antwoord te bieden, werd Stoneasy in het leven geroepen: een sourcing-platform dat een geselecteerde aanbod van natuursteenproducenten uit Azië en Afrika beschikbaar maakt voor professionele verwerkers van bij ons. Het platform laat klanten toe om zelf controle te nemen over de ingewikkelde internationale supply chain enerzijds. Anderzijds maakt het platform het voor de leveranciers gemakkelijk om een complex product eenvoudig aan te bieden. De toegevoegde waarde voor beide partijen is aanzienlijk.

Het Stoneasy-platform kwam er niet in één dag maar kende op korte tijd wel veel iteraties.

Als je dan eindelijk groen licht hebt binnen de organisatie kan je beginnen ontwikkelen. Hieronder enkele cruciale succesfactoren in het tot stand komen van deze digitale transformatie:

  •  Alles staat of valt met de juiste e-business partner die een degelijke oplossing kan aanleveren waarop kan voortgebouwd worden en die schaalbaar is.
  • Integratie met ERP of andere administratie is cruciaal om geen overhead te hebben.
  • De mogelijkheid of gave om als ondernemer uw concept uit te leggen aan technische-mensen en samen te zoeken naar de beste en goedkoopste manier.
  • De manier van werken continu in vraag stellen: kan ik het nog efficiënter of beter doen?
  • De klant nooit uit het oog verliezen en bij elke wijziging u afvragen of het een verbetering van de service betekent voor de klant.
  • Elk nieuw idee eerst even laten rusten vooraleer de ontwikkelaars te contacteren en hen te overvallen met uw next best thing.