Logistieke afhandeling op maat is beslissende factor voor online shopper

scanning in logistiek centrum

Het Vlaams Instituut voor de Logistiek startte begin dit jaar een onderzoeksproject ‘E-commerce/E-fulfillment’. Enerzijds is e-fulfillment verantwoordelijk voor een groot stuk van de kosten die aan een webshop verbonden zijn, anderzijds biedt een innovatieve aanpak van e-fulfillment ook kansen om zich te onderscheiden in een sector waar de prijsdruk enorm hoog is.

Thuislevering zonder verzendingskosten gewenst

Uit een consumentenbevraging die deel uit maakte van dit onderzoeksproject bleek dat 70 % van de online shoppers verkiest om zijn bestelling thuis te laten leveren, bij voorkeur op zaterdag. Hoewel aan-huis-levering de voorkeur geniet wil de consument ook nog de keuze uit andere aflevermethodes zoals afhaalpunten, winkelpunten en pakketautomaten. Betalen voor de zending is echter een penibel punt, meer dan 50 % haakt af door verzendingskosten. Consumten willen ook graag zelf het aflevertijdstip kunnen kiezen, dat is voor hen zelfs belangrijker dan een extra snelle levering.

E-fulfillment is vaak voor specialisten

Door de zeer snel veranderende verwachtingen van consumenten wat betreft levering en de hoge eisen (zaterdag-levering, keuze van het tijdstip, methoden, …) is de logistiek in eigen beheer bij heel veel webshops geen efficiënte piste. Komt daarbij ook nog eens dat het technisch koppelen van online orders aan ERP- en warehouse-systemen niet weggelegd is voor kleinere webshops en e-commerce sites.

Meer info over dit onderzoek via www.vil.be

Natch ervaringen met logistiek

De logistieke afhandeling van e-commerce orders zelf doen of uitbesteden blijft voor veel bedrijven een dilemma. Als e-commerce partner belichtten we in het verleden al de voordelen van beide kanten tijdens een E-commerce Evening over logistiek. We merken echter dat veel van onze middelgrote klanten die het logistiek apparaat wél in eigen beheer hebben hier een speerpunt van hebben gemaakt waarmee ze zich onderscheiden van hun concurrenten. De vereiste is wel dat je vooral genoeg schaalgrootte moet hebben voor je zelf de logistiek op je neemt.