Krachtige product-video’s met deze tips

Videocamera

Een van de e-commerce trends voor 2012 is de verdere opmars van productvideo’s en branded filmpjes. Veel producten zijn gediend met een korte demonstratie, als het ware een verduidelijking van een vriendelijke verkoper in de winkel. Daarnaast kan je met branded filmpjes je expertise aanstippen. Met deze tips in het achterhoofd zullen dit soort video’s nog meer aanspreken en converteren in verkoop.

 

 • Hou het kort
  Filmpjes van ongeveer 30 seconden zetten het meeste aan tot verkoop. Afhankelijk van het product kan hier wat verschil op zitten maar let er op dat je niet begint door te draven. Focus op wat het product uniek maakt en wat er het meeste zal aanzetten tot actie. Branded filmpjes zijn vaak iets langer.
 • Call to action
  Ook in een filmpje moet je de kijker duidelijk maken wat de volgende stap is voor hem. Dit kan je aan het einden van het filmpje doen door het te vermelden maar je kan ook ook een knop in het beeld opnemen naar de bestelpagina. Handig als het filmpje op andere sites dan je eigen webshop verschijnt.
 • Gebruik een goede micrfoon
  Productvideo draait om beeld én geluid. Gebruik nooit de ingebouwde microfoon van de camera want die vangt teveel achtergrondgeluid op en klinkt al snel hol. Een draadloos pin-microfoontje is een must.
 • Branding
  Zet je logo subtiel in een van de hoeken van het filmpje en ook een korte pancarte voor het filmpje is aan te raden. Als je filmpje uit verschillende segmenten of hoodstukjes bestaat werk je ook hier best iets uit op basis van je herkenbare huisstijl.
 • Geen reclamefilmpje
  Je maakt géén reclame-filmpje maar een productvideo. Hou het objectief en demonstreer. Als er ook minpunten zijn aan het product kan je die ook vermelden, net zoals je eerlijke verkoper dat vermoedelijk ook zou doen in de winkel. Dit schept vertrouwen en toont aan dat je een expert bent in het vakgebied.

Enkele voorbeelden van productvideo’s

Productvideo bij Coolblue

Branding video