Klantspecifieke prijzen in B2B doorslaggevend in e-commerce platformkeuze

PriceConsumentenwebshops zijn gezegend met een vaste prijs die publiek wordt geadverteerd op de site. In het slechtste geval wordt die prijs wat verhoogd op basis het surfgedrag, het toestel of de geografische locatie. Surf maar eens naar booking.com vanuit Knokke of vanuit  Zele, op je IPad of je PC, … de kans is reëel dat de prijs van je hotel zal wijzigen. B2B-bedrijven die met e-commerce willen starten hebben volledige andere noden op dit vlak!

B2B bedrijven hebben per klantgroep, maar heel vaak zelfs per specifieke klant, prijsafspraken. Deze ‘customer specificpricing’ dient uiteraard doorgetrokken te worden online. 

En dat is nog maar het topje van de ijsberg rond B2B pricing want vaak veranderen de prijzen bij afname van een bepaalde hoeveelheid of wanneer ze in combinatie met andere artikelen gekocht worden.

Duizenden klanten maal duizenden artikelen in allerlei combinaties die impact hebben op een klantspecifieke prijs, vergen een e-commerce platform dat hier mee om kan.


E-book: “DE 7 BELANGRIJKSTE VERSCHILLEN TUSSEN B2B & B2C E-COMMERCE”

Must-read voor wie op zoek is naar het geschikte platform voor zijn B2B e-business.

Onze praktijkervaring leert dat B2B e-commerce meer geavanceerde functionaliteit eist dan consumentenwebshops.

Daarom bundelden onze consultants de 7 belangrijkste verschillen tussen B2B en B2C e-commerce. Ze zijn een absolute minimumvereiste voor B2B-bedrijven om succesvol te zijn en online te kunnen groeien zonder eerdere investeringen in e-business vervroegd te moeten afschrijven.

De verkeerde keuze van e-business-platform sleep je jaren mee. 

Download dit beknopte 10-pagina e-book, inclusief een aantal voorbeelden van middelgrote en grote Vlaamse ondernemingen en hun e-commerce platform.