Facebook-pagina populair voor promoties

Facebook

Volgens de kwartaalstudie ‘Online Shopper Intelligence’ van Compete gebruiken consumenten Facebook-pagina’s van merken of producten meer en meer als online circulaire. Een kwart van de ondervraagde consumenten bezoekt deze Facebook-pagina’s minstens 1 keer per maand. 56 % doet dit voornamelijk om de hoogte te blijven van promoties. Facebook-pagina’s zijn dus een goed idee voor e-commerce bedrijven die incrementeel hun verkoop willen doen stijgen en ondertussen de band met hun klant via sociale media willen versterken.

Meer dan 20 % van de consumenten beweert dat dergelijke pagina’s invloedrijk of zeer invloedrijk waren in hun aankoopbeslissing. Dit bevestigt dat promoties, aankondigingn en anndere call to actions naar de e-commerce site van op facebook effectief werken. Indien deze pagina’s strategisch worden ingezet, kunnen ze een low cost marketingtool zijn om het engagement te vergroten.

De studie onderzocht de traffiek naar de Facebook-pagina’s van grote merken en ontdekte dat de Apple iTunes Facebook-pagina bijvoorbeeld meer traffiek kreeg dan itunes.com en de bijhorende apple.com-pagina’s in Februari. Bovendien geeft bijna de helft van de ondervraagden aan dat ze ‘fan’ zijn van 5 of meer producten / merken op Facebook.