Europese Commissie start raadpleging om e-commerce en pakketbestelling te stimuleren.

De weken voor Kerstmis is de drukste periode van het jaar voor heel wat webshops. Ondanks deze grote kans voor handelszaken, die over het internet hun producten en diensten verkopen, worden heel wat mogelijke verkopen misgelopen. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat er heel wat problemen opduiken bij leveringen. De problemen die zich voordoen in het leveringsproces worden zowel door de consumenten en webwinkels waargenomen. 47% van de consumenten maakt zich zorgen over grensoverschrijdende transacties en 57% van de webwinkels maakt zich zorgen over grensoverschrijdende leveringen.

 

De Europese Commissie vond het dus dringend tijd om de problemen omtrent de leveringen aan te pakken en deze vlotter te laten verlopen. Op 29/11/2012 is een raadpleging opgezet over een groenboek waar er extra aandacht zal gegeven worden aan de grensoverschrijdende kwesties bij pakketbestellingen.

Er werden 3 prioritaire werkdomeinen opgesteld:

  • Koeriersdiensten moeten eenvoudiger ingezet worden door consumenten en  KMO’s in de EU.

  • Er moeten betere prijzen en meer kosteneffectieve oplossingen opgesteld worden voor consumenten en KMO’s.

  • Er moet een beter partnerschap en meer samenwerking ontstaan tussen exploitanten onderling en tussen exploitanten en webwinkels.

Wil je meer weten over deze raadpleging? Bekijk dan hier het volledige persbericht.