E-tailers richten Safeshops.be op zoals thuiswinkel.org in Nederland

webshop sign

E-commerce uitbaters die zich richten tot consumenten hebben er een nieuwe sectororganisatie bij met Safeshops.be. Een aantal online retailers uit België en Luxemburg heeft zich gegroepeerd en wenst webshop-uitbaters te ondersteunen met een kwaliteitslabel voor veilige internetwinkels. Het initiatief komt hiermee naast BeCommerce en het Unizo E-commerce label te staan.

Safeshops zal actief zijn voor zowel de webconsumtent als de e-commerce uitbater. De oprichters kennen allemaal zelf het klappen van de zweep aangezien ze zelf e-commerce sites beheren. De belangenvereniging heeft als doelstelling enerzijds het vertrouwen van consumenten in de BeLux in online shoppen te verhogen en anderzijds de belangen van haar leden te behartigen. Daarnaast verzorgt Safeshops.be de uitreiking en promotie van het Safeshops kwaltiteitslabel. Safeshops.be wil hiervoor nauw gaan samenwerken met het Nederlandse Thuiswinkel.org.

Enkele grote namen uit de Belgische e-commerce sector, waaronder Sunweb.be, Coolblue.be, Foto.com, Proxisazur.be, Vente-Exclusive.com, Snapstore.be, Teatower.com, Internetvista.com, Lenseo.com, Biofan.be en Yves-Rocher.be, hebben vandaag Safeshops.be gelanceerd. Het initiatief groeide uit het enthousiasme van de deelnemende e-ondernemers om een platform te creëren voor de e-commerce sector in de BeLux.

Medeoprichter Jo Vansteenvoort, CEO van Proxisazur.be legt uit: “We stelden samen vast dat er tot op heden gewoonweg te weinig goede initiatieven geweest zijn om het vertrouwen van consumenten in e-commerce écht te stimuleren. Daarom hebben we de handen in elkaar geslagen en het resultaat hiervan is SafeShops.be, een project waar we allemaal heel sterk in geloven. Consumenten hebben echt nood aan een interactief plaform waar ze terecht kunnen met al hun vragen omtrent online shoppen. Dat bestaat vandaag niet in ons land en daar willen we met SafeShops.be definitief verandering in brengen.”

“Door de verspreiding van actuele informatie en kennis over de e-commerce sector wil SafeShops.be de e-commerce handel actief promoten,” zegt Jo Vansteenvoort. “Daarnaast willen we met de invoering van het SafeShops kwaliteitslabel de consument een aantal zekerheden bieden die hen toelaat om veilig online te shoppen. De garanties die het SafeShops kwaliteitslabel biedt omtrent veiligheid, privacy, bedenktijd, veilig betalen en klachtenbemiddeling, zullen gelijk lopen met de voorwaarden die het kwaliteitslabel van Thuiswinkel.org met haar webwinkels heeft afgesproken. Het is onze intentie om algemeen erkend en solide kwaliteitslabel in de markt zetten.”