E-mailnieuwsbrieven zijn goed voor 10 % bezoekers bij fashion-webshops

Twinkle meldt dat de eCommerce Foundation een e-commerce benchmark heeft gedaan bij 70 Europese fashion webshops. Hieruit blijkt dat 1 op 10 bezoekers te danken is aan de nieuwsbrief. Fashion webshops tonen alvast aan dat e-mailnieuwsbrieven zeker een efficiënt middel zijn om de consument tot een gewenste actie te laten overgaan.

Aan nieuwsbrieven wordt jammer genoeg niet altijd evenveel aandacht besteed. Uit deze benchmark is gebleken dat 1 op de 3 ontvangers hun e-mailnieuwsbrief openklikken en dat 15% hierna toch doorklikt op de weergegeven links.

E-mailings en social media spelen een zeer belangrijke rol om consumenten aan te zetten tot de gewenste actie zoals bijvoorbeeld een aankoop. In de mode speelt dit een grotere rol (8%) dan in retail in het algemeen, waar deze kanalen slechts voor de helft goed zijn (4%).

Ook zoekmachines spelen de dag van vandaag een zeer grote rol om de consument richting de gewenste webshop te sturen. Voor modewebshops valt het op dat meer den de helft van de bezoekers op de website terechtkomen via zoekmachines zoals Google. 30% via de onbetaalde ranking in de zoekmachine  (organic search) en 23% via de betaalde ranking (gesponsorde koppelingen of Adwords). Hier is het dus van groot belang om meer dan voldoende aandacht te spenderen aan uw SEO optimalisatie. Er werd ook onderzoek gedaan naar de retour- en conversiegraad. Het valt op dat bij fashion webshops producten voornamelijk teruggezonden worden bij grote modewinkels en bij webshops specifiek voor vrouwen. Verder werd er ook een verband ontdekt tussen retour en conversie: waar de retour het laagst is, is de conversie het hoogst.

Het volledige artikel vind je terug op Twinkle.