E-commerce trends in 2013

Bedrijven hebben zich de laatste jaren meer verzoend met het integreren van de sociale media, het vergemakkelijken van online betalen, websites geschikt maken voor smartphones,… Volgend jaar zullen online bedrijven zich steeds meer richten naar personalisatie en een diepere integratie van mobiele toepassingen volgens het blad Emerce. Lees de 6 e-commerce trends voor 2013 met enkele relevante voorbeelden die we gedurende het voorbije jaar op deze blog aanhaalden:

 

Toegespitste sociale media

Momenteel worden sociale netwerken ingezet om klanten hun positieve associaties met een bedrijf te laten delen. Dit gebeurt op Facebook bijvoorbeeld door te liken en op Twitter door te retweeten.  Men wil zich via de verschillende sociale media zoals Facebook, Twitter, Google+, Pinterest,…   meer en meer richten op de specifieke doelgroepen. Door bijvoorbeeld klanten de mogelijkheid te geven om wenslijsten op Facebook of Google+ te delen en bij te houden. Zo kunnen bedrijven beter tegemoet komen aan de wensen van de klant door een beter inzicht in hun doelgroep te hebben en zo meer te verkopen.

Locatiegebonden diensten

Klanten zijn steeds meer op zoek naar winkels of diensten die vlak bij hun huis of op weg naar huis liggen. Hier zullen online diensten meer op inspelen door lokaal aanwezig te zijn en aan thuislevering te doen. Dit zal steeds meer toenemen door onder andere de invloed van gps-gebaseerde diensten en koppelingen met locatiegebonden advertenties.

Personalisatie

Klanten eisen steeds meer van de aanbiedingen die zij voorbij zien komen. De advertenties moeten het liefst gepersonaliseerd zijn voor de klant, zodat er kan worden ingespeeld op de individuele wensen en behoeften. Dit geldt zowel voor promotionele e-mails, productsuggesties, updates op social media, website, mobiele applicaties,… Iedereen heeft individuele wensen en behoeften. Klanten eisen dan ook dat er meer op ingespeeld wordt, wat niet mogelijk is met de huidige standaard-oplossingen.

Themaverzamelingen

Pinterest, het sociale netwerk waar afbeeldingen worden bijgehouden en gedeeld, heeft een nieuw fenomeen gestart dat een lange tijd zal stand houden. Bepaalde thema’s, afbeeldingen, aanbiedingen en webpagina’s worden door klanten gepind en gedeeld. Dit heeft een grote impact op de aanbieders. Mensen komen zo in aanraking met producten en websites waar ze nog niet van gehoord hadden. Daarnaast gaan online shoppers sociale media en themasites zoals Pinterest raadplegen om een bepaald product of dienst te zoeken.

Content

De content van uw website is bepalend of bezoekers blijven of onmiddellijk terug weg gaan. Bezoekers willen nieuwe en betrouwbare content krijgen op uw website. Wanneer uw website verouderde of oninteressante content bevat zullen veel bezoekers afhaken. De invloed van goede content is dus zeer groot.

 

 

 

Eenvoudig betalen

Meer en meer klanten gaan online aankopen doen via hun smartphone. Dit gebeurt meer dan via de tablet of notebook. Het is daarom van essentieel belang om klanten, naast de verschillende online betaalmogelijkheden, ook de mogelijkheid te geven om met hun smartphone af te rekenen.

Eerder dit jaar heeft Natch E-commerce Paris bezocht. Ook daar werden tal van e-business trends aangehaald.