Digitalisering en efficiëntie gaan hand in hand

digitalisering efficiëntieElk bedrijf wil efficiënter werken. Dat gaat spreekt voor zich, want een gestroomlijnd bedrijf betekent minder fouten, minder kosten en minder werkuren die naar overbodige taken gaan. 

Digitalisatie is een goeie stap op weg naar die bedrijfsoptimalisatie. Maar jouw efficiëntie mag niet het enigste doel zijn. Laat je klanten efficiënter kiezen, bestellen en informatie inwinnen sla je twee vliegen in één klap. 

Jij digitaliseren = efficiëntie voor de klant

We weten het, het is een cliché. Maar tijd is geld. Je professionele klanten spenderen hun werkuren aan het uitvoeren van hun job. Taken zoals bestellen en facturen betalen komen meestal achteraf, op het einde van de dag. Natuurlijk doen ze die administratieve rompslomp liever zo vlug mogelijk.

Dat betekent dat een producent die de professional tijd kan besparen, een dikke streep voor heeft. Zelfs al kost je iets meer, als je garant staat voor snelheid en correctheid, dan zit je goed. Je klanten tijd besparen door digitalisatie kan je dus veel voordelen opleveren.  

Customer first

Begin bij klantervaring, al de rest volgt wel. Zo denken ook de grote spelers. Jeff Bezos van Amazon sprak al over klantenervaring als één van de belangrijkste elementen van je strategie. 

Digitalisering moet dus eerst en vooral de klant ten goede komen. We hadden het eerder al over value-added services en de weg naar een top digitale klantenervaring

Dat blijft voorop staan.  

Maar eens je klanten tevreden zijn (of zo tevreden mogelijk) kan je je digitale processen best inzetten om je bedrijfsprocessen te verbeteren. De vraag is hoe. Hier is een voorbeeld van een bedrijf die begrijpt hoe dat moet. 

De Grandeco Group

Grandeco group digitalisering

De Grandeco Group werkte samen met Natch een digitaal e-platform uit, speciaal voor de kleinere distributeurs waarmee ze vaak samenwerken. Via dat platform hebben distributeurs niet alleen de mogelijkheid snel, efficiënt en 24/24 te bestellen, ze hebben ook een overzicht van het assortiment, de voorraad, hun lopende bestellingen, enz.

Voordelig voor de klant en voordelig voor Grandeco, want zo spenderen ze minder tijd met het in orde maken van bestellingen en het antwoorden op vragen van de klanten.

En natuurlijk voordelig voor de eindgebruiker, want op de website vinden ze ook allerhande tools om hun keuze makkelijker te maken.  


Grandeco bedrijfsbezoek – 27 april 2018

Wil je graag zien hoe de Grandeco Group hun digitale strategie omzette in een succesvol e-platform? Kom dan zelf een kijkje nemen tijdens onze CxO visit bij de Grandeco Group in Tielt op 27 april 2018.

Daar krijg je een demonstratie van het platform en belangrijke tips die je kan toepassen op je eigen e-business projecten.

Je krijgt er ook een woordje uitleg van CEO Patrick Molemans, marketing manager Katrien Van Hecke en een tour door het bedrijf, inclusief het productiedepartement. Aansluitend vertelt onze consultant Cédric Collet nog over de globale e-business trends voor producenten, gevolgd door een walking dinner. 

Inschrijven kan via volgende link: