Digital performance: boost je e-commerce

Je hebt heel wat tijd, energie en budget gestoken je e-commerce platform, maar je ziet nog geen return-on-investment? Moeite met bestaande klanten digitaal te activeren en nieuwe klanten aan te trekken? Krik je digital performance op met volgende technieken:

 

 

Gebruik verschillende social mediakanalen

Zoek de twee of drie social media kanalen waar jouw klanten op aanwezig zijn en maak je account aan. Het is een alternatieve manier om je klanten te bereiken, zeker in B2B, maar het is een goede manier om je klanten content te tonen die ze anders niet zouden zien. Zoals een filmpje waarin je de voordelen van je e-commerce platform uitlegt.

#MetenIsWeten

Analyseer niet alleen je website, maar ook je e-commerce platform. Zelfs als die achter een login verborgen gaat. Zo optimaliseer je je platform voor conversie en zorg je ervoor dat je klanten een gebruiks- en klantvriendelijke ervaring hebben. De stap naar aankoop moet zo vlot en makkelijk mogelijk gebeuren.

Niet elke e-mail is spam

Je wil klanten niet te vaak lastigvallen met e-mails, want je bent bang dat ze gaan afhaken. Dat is begrijpelijk. Maar wil je ze digitaal laten bestellen, dan moeten ze vaker dan niet hun bestelgedrag veranderen.

Wees dus niet bang ze via mail te vragen waarom ze dat niet doen. En leg hun de voordelen van e-commerce uit: vlotte bestelling, direct zicht op de catalogus, 24/24 bestelling, …

SEO

Voor veel B2B-e-commerce platformen heb je een log-in nodig. Maar dat betekent niet dat je je catalogus, productpagina’s, technische fiches en how-to guides achter slot en grendel moet stoppen. Zet die publiek, zodat Google ze kan indexeren. Zo vinden meer mensen je pagina’s en zie je je sitebezoek de hoogte in schieten.

Wil je graag meer weten over hoe je je e-commerce een boost kan geven? Bekijk onze info-pagina of vraag een challenge gesprek met onze consultants aan.