De operationele impact van e-business op uw onderneming.

De 2 belangrijkste redenen om een e-commerce site op te zetten zijn meer verkopen of efficiënter gaan werken. Net zoals onze concurrenten vertellen we graag over onze succesverhalen waar e-commerce zonder veel inspanning rendabeler bleek dan een extra verkoper. Of cases waar er gigantische productiviteitsverbetering optrad en nog andere waar grote happen van de omzet via de e-commerce website komen. In de realiteit is er vaak echter iemand dagelijks met de webshop in de weer, wordt er wél geïnvesteerd in SEO, online marketingcampagnes, en webadvertenties om van het webproject een succes te maken.

 

De inspanning eindigt niet wanneer uw webshop op het web prijkt. Regelmatig updaten en nakijken (ook wanneer u koppelt met uw ERP-pakket) en geregeld de statistieken analyseren, de concurrenten in de gaten houden zodat u actueel blijft, … Plan de investering voor een aantal jaren in. En vergeet de impact op uw operationele processen niet in te schatten.


In de e-commerce Workout Guide worden er 10 tips aangehaald om bij stil te staan voor je met e-commerce begint. Wil je de overige 9 tips ook weten, Download dan zeker de E-commerce Workout Guide.