De kwaliteit van uw productpagina verbeteren met 35%

Uw productpagina’s zijn één van de belangrijkste pagina’s op uw website, en dit wel voor verschillende redenen:

  • Het verhoogt uw zoekresultaat in de zoekmachines.
  • Deze pagina’s geven klanten de nodige informatie over uw producten.
  • Ze zetten klanten aan om tot aankopen over te gaan.
  • Deze pagina’s verhogen uw totale verkoop.

Waar moet je nu zoal rekening mee houden bij het opbouwen van kwalitatieve productpagina’s?

 

Productnaam

Het kiezen van de juiste productnaam is belangrijk om zowel de klant een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van uw product als uw zoekresultaten zo hoog mogelijk te krijgen op de zoekresultatenpagina van zoekmachines zoals Google. Het is belangrijk om zo specifiek mogelijk te zijn in het kiezen van de juiste productnaam. Hoe specifieker uw keuze, hoe meer kans dat klanten uw product het eerst vinden tijdens het zoeken. Mensen die op specifieke zoektermen zoeken gaan eerder tot aankopen overgaan dan diegene die op algemene zoektermen zoeken. Neem uw productnaam ook zeker mee over in uw URL van uw productpagina.

Productbeschrijving

Het doel is om een zodanige productbeschrijving te noteren dat deze een positief effect heeft op uw verkoop. Uw productpagina dient voor zowel nieuwe klanten aan te trekken als voor bestaande klanten te overtuigen om uw product te kopen in hun aankoopbeslissing. Zorg voor de nodige SEO termen in uw productbeschrijvingen zodat deze hoog in de zoekresultaten van Google terecht komen.
De belangrijkste kenmerken van uw product kan je opsommen in bullet points om zo de nodige aandacht te vestigen op de belangrijkste. Vestig aandacht aan de nodige details, en beschrijf uw product zodanig dat de unique selling points naar boven komen. 

Productafbeeldingen

Wanneer klanten online shoppen is er een grote behoefte aan duidelijke visuele voorstellingen van het product. Online klanten bevestigen dat ze 1/3 van hun tijd spenderen aan het bekijken van productafbeeldingen tijdens hun online zoekgedrag. 67% van de klanten hecht een groot belang aan kwalitatieve productafbeeldingen.
Geef klanten een duidelijke beeld van de verschillende productkenmerken weer op uw productafbeelding. Maak gebruik van grote afbeeldingen zodat klanten dit als in werkelijkheid ervaren.

Commentaren

Commentaren op uw productpagina wekken vertrouwen op en geven een grote mate van eerlijkheid weer. Dit verhoogt ook de conversie en het is bewezen dat 80% van de online klanten eerst de product reviews raadplegen. Geef klanten de kans om reviews te plaatsen op uw website, dit zal uw verkoop verhogen met 18%.

Video

 Dankzij het gebruik van video’s op uw productpagina kan je de kloof tussen online en offline shoppen iets verkleinen. klanten hebben een beter zicht van hoe het product er zal uitzien en het verhoogt de zoekresultaten in onder andere Google.

  •  Een video zorgt er voor dat je 53x meer kans hebt om op de eerste pagina van Google terecht te komen.
  • Video’s hebben 41% meer clickthrough rate dan volle teksten.
  • Klanten gaan in 64-85% situaties meer overgaan tot een aankoop na het bekijken van een video.

Een goede productpagina hangt zeker samen met een kwalitatief product en een kwalitatieve webshop in het algemeen. Zorg er ook voor dat klanten gebruik kunnen maken van de nodige features in uw webshop, zoals het kiezen van andere kleuren of andere opties op uw product.