De fundamentele waarheid over links

 

In de Jungle Minds nieuwsbrief van vandaag verscheen een interessant en duidelijk artikel over linkbuilding:

Olliewood had het doel op het zoekwoord ‘kinderkleding’ een toppositie te behalen. Iets unieks geschiedde: binnen drie maanden stond Olliewood, met behulp van het bureau Linkbuilding Specialist, bovenaan in de natuurlijke zoekresultaten van Google.

De wondere wereld van link building

Met Linkbuilding tracht je verwijzingen te krijgen van vooraanstaande websites om de natuurlijke resultaten in zoekmachines te beïnvloeden. Het is hierbij de uitdaging je te beperken tot het vinden en gebruiken van relevante en ’trusted’ links. Niet kwantiteit maar kwaliteit. Vraag jezelf af: zouden Koning Google en mijn bezoeker de aangevraagde link relevant vinden? Als je hier ja op kunt zeggen, zit je goed.

Trust is everything

Betrouwbare links zijn links die door Google zo worden getypeerd. Google wil alleen hoge posities geven aan websites die te vertrouwen zijn. De ‘website trustrank’ kan onder andere worden beïnvloed door de leeftijd van de domeinnaam, continuïteit van de domeinnaamregistratie, relevantie van inkomende links (staat de website op waardevolle websites?) en door het feit dat de website geen gebruik maakt van oneerlijke technieken.

Maar hoe ga je nu aan de slag?

Lees het volledig artikel hier