De digitale transformatie: hoe begin je eraan

Katrien Van Hecke over de digitale transformatie van GrandecoGrandeco is een complex bedrijf, om verschillende redenen. Eén daarvan is het feit dat ze zowel hun klanten, verdelers van muurdecoraties, en de uiteindelijke eindgebruikers willen inspireren. Want hoewel ze niet rechtstreeks aan de eindgebruikers verkopen, willen ze natuurlijk wel dat die hun producten kent, en ernaar vraagt in de winkel.

Dat leidt tot twee consumer journeys, een voor de rechtstreekse klant en een voor de eindgebruiker. Het digitale platform is voor beide geschikt. De klant kan in één platform niet alleen bestellen maar ook informatie krijgen over voorraad, kortingen en assortimentsuitbreidingen.

De eindklant heeft geen rechtstreekse toegang tot het platform, maar kan in de winkel met de verkoper wel kijken naar de vele mogelijkheden.

Wil je weten hoe Grandeco het e-platform verder nog inzet om hun verkoopsmodellen te stroomlijnen? En hoe hun nieuwe digitale strategie ook intern voordelen oplevert? Bekijk de volledige presentatie hier:

Toon me de video’s! 

Bekijk hier de andere presentaties van onze Grandeco CxO visit: 

De Grandeco Wallfasion group is een bedrijf dat mensen helpt hun woningen en kantoren te personaliseren door middel van zorgvuldig gekozen muurdecoraties. Dat doen ze ondertussen al 40 jaar. We ontwierpen samen met hen een e-commerce platform dat de gebruikservaring voor zowel eindgebruikers, klanten en eigen personeel optimaliseert.

Naar aanleiding van de implementatie daarvan organiseerden we een exclusief bedrijfsbezoek, waarin zowel onze eigen mensen als leden van het Grandeco managementteam  een woordje uitleg geven over de visie van Grandeco, hoe het project tot stand kwam, hoe het e-commerce platform nu precies werkt en, natuurlijk, wat de toekomst brengt.