De bouwsector heeft het imago ver van digitalisering af te staan, tot we onze klanten hoorden

Jo Verfaellie DeschachtJo Verfaellie spreekt tijdens de CXO Lounge op 27/11 over de snel veranderende verwachtingen van klanten ten opzichte van hun partner in bouwmaterialen en bouwprojecten. Deschacht is al geruime  tijd bezig met e-commerce maar het afgelopen jaar kwam alles in een sterke stroomversnelling terecht.

“We startten met e-commerce omdat we vooruitstrevend zijn en de efficiëntere orderverwerking als directe return zagen. Vandaag is e-commerce echter strategisch geworden: het ligt volledig in lijn van onze sterktes om dicht bij ons klant te zijn en topservice te leveren” vertelt Jo Verfaellie. 

Deschacht onderscheidt zich door een brede expertise en doeltreffend technisch advies. Meer en meer klanten maken echter de digitale reflex en gebruiken ook de website van Deschacht waar zoveel mogelijk productinformatie, technische info en bijvoorbeeld keuringsdocumenten worden aangeboden. Zo vormt de e-commerce van Deschacht een krachtig verlengstuk van de in-house experten.

 

Een sterke regionale aanwezigheid in combinatie met eigen transport zorgen voor nabijheid. Door sterk in te zetten op e-commerce als een digitale vestiging die altijd en overal nabij is onderstreept Deschacht deze sterkte nog verder.  De ruime voorraad is een grote sterkte, klanten online inzicht geven in de voorraad is dat nog meer. 

Service is waar Deschacht zich sterk in maakt en de vraag naar meer en andere service groeit nog steeds. Zo willen klanten hun administratieve software of ERP-systeem koppelen met de e-commerce van Deschacht.De signalen dat de klant meer digitaal zaken wil doen zijn al lang geen knipperlichten meer maar eerder schijnwerpers. 

Jo Verfaellie vertelt op 27/11 vrijuit over deze nieuwe tendensen en wat de impact ervan is op zijn business. Hoe pakken ze dat operationeel aan, is er nu meer of net minder afstandelijkheid ten opzichte van de klant? Kom luisteren tijdens de CXO Lounge en pik meteen ook de cases van Omega Pharma, Roularta Media Group en Stoneasy mee.