Case: Trends Top

Trends Top logo

Het boek is altijd beter… die stelling gaat niet op voor Trends Top.  Eerst was er het boek, een joekel van een gids waarin de Top 30.000 Belgische bedrijven werden opgelijst met hun kerncijfers. Die werd in 1995 aangevuld met een cd-rom en de Top werd uitgebreid naar 100.000 bedrijven. De volgende stap lag voor de hand, de Trends Top ging volledig online en is nu op weg naar 300.000 bedrijven. Op 6 en 7 april presenteert Trends Top haar case op de Natch B2B E-commerce on tour. Lees hier alvast de voorbeschouwing! Bekijk ook de presentatie over de case die werd gegeven op B2B E-commerce On Tour.

Trends Top Homepage

Trends Top is een database voor bedrijfsleiders, marketingmensen, salesmanagers en financiële specialisten die de Belgische markt, een sector of ander specifiek segment willen analyseren. Bovendien geeft de website een gedetailleerd beeld van de status van klanten, leveranciers of prospecten waarmee u samenwerkt. Naast het overzicht van bedrijven bouwde Natch een aantal webtools voor uitgever Biblo, die de waardevolle data efficiënt ontsluiten. Segmenteren  en prospecteren kan aan de hand van tal van parameters of zelfs op basis van een opgeladen klantenbestand. Die klanten worden  via GeoTop geanalyseerd (geografisch en marktpenetratie per type bedrijf of sector) en op basis van dat profiel worden de ideale prospecten aangereikt. Via de webtool Benchmark kan de eigen concurrentiepositie in de gaten gehouden worden.

Er wordt steeds gezocht om via de online mogelijkheden van de databank een meerwaarde te bieden voor de abonnees. Zo kunnen de bedrijfsgegevens uit Trends Top opgehaald worden in Microsoft Office en kan er gekoppeld worden met Microsoft Dynamics CRM. Onlangs werd bovendien ook een IPhone en IPad app ontwikkeld.

Om de datakwaliteit hoog te houden wordt wekelijks 1.5 terrabyte aan gegevens naar de website gepompt. 200.000 bedrijven, 400.000 contactpersonen en 75 miljoen actuele financiële kerncijfers worden op die manier ter beschikking gesteld via de webtools en de website.

Trends Top Geotop