Case: Samdam Solutions

Samdam Solutions logo

Samdam Solutions biedt al meer dan 20 jaar totaaloplossingen aan grote en kleine ondernemingen, verenigingen en overheid op vlak van reclame artikelen, relatiegeschenken, promotioneel textiel en bedrijfskleding. De missie van het bedrijf is 100 % klantentevredenheid. Daarom kon Samdam niet langer achterblijven wat betreft e-commerce. Op 6 en 7 april presenteren we de Samdam-case tijdens Natch B2B E-commerce on tour. Lees hier alvast de voorbeschouwing! Bekijk de presentatie van deze case die werd gegeven op B2B e-commerce on tour.

Bij e-commerce websites en webshops is het van groot belang dat het checkout-proces, zeg maar het afrekenen of indienen van het order nadat de klant zijn keuze uit de producten heeft gemaakt, van groot belang. Als dit proces niet gestroomlijnd verloopt, is de kans zeer groot dat de klant zich alsnog bedenkt en de verkoop afblaast.

screenshot Samdam webshop

Bovendien wordt het checkout-proces nog verlengd omdat bijna alle producten van Samdam gepersonaliseerd kunnen worden. Daarom werd er gekozen voor een stap-voor-stap-procedure die de surfer begeleidt bij het personaliseren van zijn producten. In drie eenvoudige stappen kan de klant aangeven welke personalisatie hij wenst op welke plaats. Hij bepaalt zelf de drukkleuren, de tekst en het lettertype of de afbeelding die hij op het product wil. De personalistie wordt bewaard en de klant kan naar de kassa.

Vroeger werden de opgegeven personalisaties manueel verwerkt wat niet alleen tijdrovend was maar ook de kans op fouten verhoogde. Natch heeft dit vereenvoudigd en geautomatiseerd door een op maat gesneden beheersmodule te ontwikkelen. Hierdoor kan Samdam in een handomdraai de data uit haar ERP-pakket verrijken met de personalisaties uit deze beheersmodule.