Case: N.E.W.S.

Logo News nv

Wie commerciële of alternatieve dance-muziek zegt in de Benelux of ver daarbuiten zegt ook meteen News. News is een van de top muzieklabels in de benelux. En wie professioneel bezig is met house, techno of andere dance-muziek is waarschijnlijk klant bij News Distribution. DJ’s maar ook de aankoopverantwoordelijken van binnen- en buitenlandse gespecialiseerde winkels en retailketens doen de webshop aan. Op 6 en 7 april presenteert News haar case op de Natch B2B E-commerce on tour. Lees hier alvast de voorbeschouwing! Bekijk ook de presentatie van deze case zoals die werd gepresenteerd op B2B E-commerce on tour!

Het is een erg vluchtige business waar nummers in een mum van tijd de hitlijsten bestormen maar vaak ook weer even snel verdwenen zijn. Wie de boot mist en niet meteen aan de vraag kan voldoen, krijgt geen tweede kans. News besliste in 2006 om haar Cash&Carry, waar DJ’s en aankopers in de platenbakken kwamen snuisteren, te sluiten en de volledige verkoop online te brengen. Een gewaagde stap in een tijd waar e-commerce helemaal nog niet ingeburgerd was zoals vandaag. News zag echter een grote efficiëntie-winst door haar B2B-webshop te synchroniseren met haar adminstratieve oplossing Microsoft Dynamics NAV.

Turntable

Omdat de versheidsdatum van groot belang is, wordt op de webshop gefocust op de nieuwe releases van de week en kan er vliegensvlug opgehaald worden wat er volgende week uitkomt (pre-orders) en welke platen er opnieuw op voorraad zijn. De webshop toont de persoonlijke prijzen van een klant wanneer hij is ingelogd. De e-commerce site biedt van elk nummer 90 seconden aan zodat ze kunnen worden voorbeluisterd en vergaart per plaat de commentaren van de meest gerenomeerde DJ’s van over de hele wereld om zo aankopers en andere DJ’s goed in te lichten over hun mogelijke aankoop.