Case: Cheyns nv

Logo Cheyns nv

Met meer dan een half miljoen producten in haar cataloog is de elektrogroothandel van geen kleintje vervaard. Group Cheyns vernieuwde in 2010 haar B2B e-commerce website om aan de klantenverwachtingen te blijven voldoen. Op 6 en 7 april presenteert Cheyns haar case tijdens Natch B2B E-commerce on tour. Lees hier alvast de voorbeschouwing! Bekijk de presentatie van deze case van op B2B E-commerce On Tour.

In 2006 besloot het bedrijf een een e-commerce site opzetten om aan de groeiende vraag te voldoen. Dat bleek een goede keuze. Na 4 jaar was het hoog tijd dat de website vernieuwd werd. Hiervoor werd geput uit ervaringen en feedback van duizenden klanten die 4 jaar lang dagelijks met de webshop werkten.

De zoekfunctionaliteit werd de spil van de vernieuwde e-commerce website. Enerzijds werd ervoor gezorgd dat de search goed overweg kon met productreferenties of stukken van referenties. De klant kent namelijk meestal zeer goed zijn eigen courante producten en de bijhorende referenties. Er werd ook aandacht besteed aan lijsten met synoniemen en een gebruiksvriendelijke presentatie van zoekresultaten.

screenshot Cheyns

Aannemers en elektriciens plaatsen vaak ’s avonds laat, nadat ze terug zijn van de werf hun orders en van deze administratieve klus willen ze zo snel mogelijk af zijn. Snelheid is dus de sleutel tot succes. Omdat een half miljoen producten doorzoeken en presenteren geen klein bier is, werden de nieuwste technologische (SQL) procedures gebruikt.

Alles wordt gesynchroniseerd met Cheyns’ ERP oplossing, Dimasys. Prijzen en klantgegevens worden uit Dimasys opgehaald, orders worden teruggestuurd naar het ERP-pakket, waar ze, automatisch kunnen verwerkt worden. Ook de beschikbaarheid van producten wordt real-time afgetoetst met de 9 vestigingen.