Case: CCS Europe

Logo CCS Europe

De Europese tak van het Japanse LED-technologiebedrijf CCS automatiseert haar orderverwerking via een e-commerce website voor professionele klanten. CCS produceert LED-verlichtingen voor machine-visie, microscoop-toepassingen en de bio-medische sector. De Europese tak, die opereert vanuit Sint-Pieters-Leeuw, bedient de Europese markt. De bestellingen werden voordien manueel verwerkt in de ERP-oplossing en dat bleek op termijn te arbeidsintensief. De webshop neemt deze taak over en de orderverwerker kan nu met andere taken bezig zijn die een hoger rendement opleveren. Bekijk de slideshow van deze case die gepresenteerd werd op B2B E-commerce On Tour.

De klanten van CCS zoeken niet echt naar een bepaald product, ze weten zeer goed welke LED-verlichtingen ze nodig hebben voor de machines in hun bedrijf. De e-commerce site speelt hier handig op in. Eens ingelogd krijgt de klant enkel die producten te zien die in zijn persoonlijk assortiment zitten. Bestellen gebeurt dus snel en efficiënt. Het is ook een zuiver technisch gegeven, er is dus weinig nood voor hogeresolutie-beelden vanuit verschillende hoeken.

LEDs

Daarom werden voor deze webshop zelfs geen artikelpagina’s gemaakt. Vanuit het lijstoverzicht worden producten meteen toegevoegd aan de bestelling of de klant kan ervoor kiezen om de volledige lijst toe te voegen aan zijn winkelmandje. Omdat de klant ook zijn eigen artikelreferenties voor de CCS-LED-verlichtingen kan opgeven werd ook een ‘fast order input’-veld voorzien. Via de ingave van artikelreferenties kunnen LED-verlichtingen meteen toegevoegd worden aan een order zonder enige tussenstap.

Alle gegevens worden bidirectioneel gesynchroniseerd met het ERP-pakket Microsoft Dynamics NAV 2009. Alles wordt namelijk beheerd vanuit deze administratieve software, of het nu gaat om klantspecifieke prijzen, assortiment, facturatiegegevens, leveringsadressen of transportmodaliteiten.