Aantal landingspagina’s bepalend in B2B leadgeneratie.

Het aantal kwalitatieve landingspagina’s beïnvloedt uw aantal leads. Een landingspagina is een specifieke pagina van uw website die dient om een bepaald doel of campagne weer te geven. De bezoeker komt hier op terecht via een banner, emailcampagne of eender welke andere marketingactie. Deze pagina bevat specifieke inhoud om een gewenste actie uit te lokken.
Landingspagina’s worden steeds belangrijker aangezien aandacht een steeds groter probleempunt is bij de surfer. Surfers krijgen zodanig veel informatie te verwerken waardoor het steeds moeilijker is om alle informatiebronnen evenveel aandacht te geven. De aandacht van de surfer kan wel gewonnen worden door gerichte communicatie en door het opwekken van vertrouwen. En dat is net wat een specifieke landingpage geboden kan worden.

 

 

Voordelen van een landingspagina:

 • Meer relevante bezoekers trekken
 • Een pagina die aangepast is aan de specifieke behoefte van een potentiële klant
 • Verhoging van de conversie
 • Een pagina die gericht is op één specifiek product of dienst en die optimaal vindbaar is
 • U kan uw bezoekers langer vasthouden. In 2 seconden tijd wordt er bepaald of een pagina goed aansluit bij de individuele behoeften of niet

Het effect van landingspagina’s op leads:

Aangezien een landingspagina slechts een beperkt aanbod heeft voor een surfer met een specifiek probleem, moet je er dus veel hebben om je volledige diensten- of productaanbod verkocht te krijgen. Veel bedrijven zien hun leads daarom pas stijgen wanneerze een 10-tal sterke pagina’s activeren.Gemiddeld resulteert dat in een stijging van 55% meer leads via het web volgens een onderzoek van Hubspot.
Het aantal landingspagina’s in vergelijking met het aantal leads geldt zowel voor B2B als B2C websites. Het enige wat wel opvalt is dat B2B website een groter voordeel hebben indien er meer dan 40 landingspagina’s zijn.

 

 

 

4 redenen waarom landingspagina’s voor meer leads zorgen:

 Meer conversie-punten:
De meeste B2B-websites beperken zich tot een contactformulier, een aanvraag voor stalen of de mogelijkheid om een afspraak te maken. Als dit wordt uitgebreid met tal van landingspagina’s met specifieke aanvraagmogelijkheden zal dit meer contacten opleveren.

 • Meer variatie:
  Hoe meer landingspagina’s gevarieerde aanbiedingen hebben hoe groter de kans dat ze aansluiten bij wat een toekomstige klant zoekt.
 • Meer relevante inhoud:
  Hoe meer landingspagina’s er zijn, hoe meer inhoud er moet geleverd worden. Elke pagina vereist namelijk specifieke content die afgestemd moet worden op de doelgroep van die pagina. Zonder die inhoud zal de surfer niet overtuigd worden door het aanbod van de pagina.
 • Meer segmentatiemogelijkheden:
  Als je je aanbod gaat afstemmen op specifieke subgroepen moet je beter gaan segmenteren in je communciatie. Langs de andere kant kan je door de return uit je landingpagina’s te evalueren veel leren over specifieke klantensegmenten en hoe hen te benaderen.

Hoe verhoog je nu uw aantal landingspagina’s op uw website?

 • Zorg dat je in je CMS een sectie hebt om gemakkelijk losstaande landingpagina’s te maken.
 • Creëer gevarieerde aanbiedingen die afgestemd zijn op specifieke klantsegmenten.
 • Gebruik de aanbiedingen die u al hebt en bekijk hoe je ze met een kleine wijziging zo aanpast zijn dat ze meer tegemoet komen aan de specifieke behoeften.
 • Hergebruik bestaande inhoud die reeds beschikbaar is in je bedrijf om aanbiedingen te ondersteunen.