5 tips om je e-commerce site zoekrobotvriendelijker te maken

handschrift en penDe blog van eshopexpo.eu vertaalde een interessant artikel van op Marketingprofs.com. Het geeft 5 tips om betere inhoud te schrijven voor e-commerce websites zodat die relevanter worden voor zoekrobotten.

SEO voor e-commerce websites en hun producten is vaak geen sinecure omdat ze vooral veel productomschrijvingen bevatten die ook op andere shops of online is terug te vinden. Vaak lopen productpagina’s en categorieën binnen een webshop ook niet meteen over van de teksten omdat de focus ligt op de conversie, het kopen van het product. Laat nu net zoekrobotten als Google toch nog wel graag een relevante tekst op elke pagina hebben alvorens je hoog in haar resultaten te tonen. Enkele in deze post.

Herschrijf product beschrijvingen
Product pagina’s bieden veel mogelijkheden voor longtail keywords. Veel product pagina’s zijn echter kopieën van de beschrijvingen geleverd door de fabrikant. Welke ook door andere sites wordt gebruikt. Een oplossing is om de productbeschrijvingen te herschrijven en ze zo uniek te maken. Hoewel dit niet altijd praktisch mogelijk is voor elk product op uw site, zou u een lijst kunnen maken met de producten met de meeste kansen voor SEO. Selecteer voornamelijk de producten waar uw site niet als nummer 1 naar boven komt maar waarmee u wel veel omzet zou kunnen winnen als u hoger in de ranking komt.

Schrijf Expert Product Reviews
Een goede strategie voor het verkrijgen van relevante content is om product reviews van experts te publiceren. Deze diepgaande product reviews kunnen onder meer beeldmateriaal, video en gedetailleerde product testen bevatten.

Stel gecombineerde pagina’s samen
Maak pagina’s waarin alle content gerelateerd aan één keyword wordt samengebracht. Selecteer hiervoor eerst een keyword en schrijf hier een kort artikel over voor bovenaan de pagina. Onder deze introductie kunnen links worden geplaatst naar relevante producten of productcategorieen op uw site. Eveneens kan hier beeld- en videomateriaal, reviews, handleidingen en andere relevante content worden geplaatst welke uw beschikbaar heeft op uw site. Het resultaat is een pagina rijk aan zoekwoorden en gevuld met relevante content – perfect voor zoekmachines.

Het volledige artikel: http://www.eshopexpo.eu/nl/nieuws/Vijf_tips_voor_het_creeren_van_unieke_en_relevante_content_voor_uw_e_commerce_site