4 stappen om de productfoto’s van je webshop te verbeteren

Op smashingmagazine.com staat een interessante blogpost over het gebruik van goede productfoto’s die de klant aanzetten om te kopen. Enerzijds dient de foto het product ideaal in beeld te brengen, anderzijds moet de foto en de stijl waarin hij genomen wordt ook passen binnen het design van de website. Zo kunnen beeld en webdesign elkaar versterken en tot meer conversie leiden. Naast tal van voorbeelden van hoe andere websites het doen krijg je ook nog 4 tips om betere foto’s te gaan nemen:

  1. Bereid je product voor: Inspecteer je product minutieus, blink het op, zorg dat het er op zijn best uitziet. Voor het ene product is dat al gemakkelijker dan het andere. Wanneer je bijvoorbeeld met textiel werkt (bijvoorbeeld kledij) moet je nadenken over de rol van het model dat je product zal showen.
  2. Goede belichting: om een goede foto te nemen is belichting cruciaal. Met alleen omgevingslicht of de fliters van je digitaal fototoestel zal je het vermoedelijk niet redden. Je moet geen volledige fotostudio in huis halen maar met een kleine lichttent of 2 softboxes kom je al een heel eind.
  3. Ken je camera: Ook hier moet je niet over professioneel materiaal beschikken om een goede foto te nemen. Manuele controle over sluitertijd, diafragma en scherpstelling zijn echter wel aan te raden. Zelfs als je hierover niet écht op de hoogte bent kan je online heel goede tutorials vinden waardoor je toch net dat tikkeltje meer en professioneler kan gaan. Een andere  aanrader is een statief voor je fototoestel.
  4. Photoshop of een alternatief: Je foto’s nog die laatste finishing touch geven in een beeldbewerkingsprogramma zoals photoshop kan wonderen doen. Ook hier zijn tal van handleidingen online te vinden die je de basics bijbrengen van beeldbewerking. Indien de Adobe’s van deze wereld wat te complex, en vooral te duur, zijn dan zijn alternatieven zoals The Gimp, Picasa of andere nooit veraf.

 Het volledige artikel op Smashing Magazine vind je hier.