2 grote uitdagingen waar e-commerce uitbaters mee te maken hebben

Intomart GFK voerde een e-commerce behoeftenonderzoek uit bij 1.111 e-commerce managers in opdracht van PostNL. De 2 meest onderschatte aspecten van e-commerce bleken de tijd die nodig was om een e-commerce project live te krijgen en de nodige resources om genoeg kwalitatieve trafiek naar de webshop te generen.

 

Ondernemers hebben voornamelijk te maken met de uitdagingen ’tijd en traffic’:

Een webshop is niet iets wat je zomaar opzet, hier komt veel tijd bij kijken. Dat is één van de factoren die beginnende webwinkeliers onderschatten. Als tweede gaan veel webwinkels het onderschatten om goede en voldoende traffic naar de webwinkel te genereren. Hiernaast zijn er nog enkele tegenvallers bij het opzetten van een webwinkel waar zeker voldoende belang aan gehecht moet worden.

 

  

Nog enkele adviezen voor een succesvolle online onderneming:

Als webwinkelier het is zeer belangrijk om goed in te spelen op de wensen en noden van de online klanten. Zeker omdat klantentrouw niet gemakkelijk op te bouwen is bij een webshop. Het is daarom zeer belangrijk om een zo transparant mogelijke webwinkel ter beschikking te stellen. Biedt klanten daarom de nodige service en duidelijke informatie over de prijs, producten, verzendkosten, retourmogelijkheden, levertijd, betaalmogelijkheden en de contactmogelijkheden aan.

Een kwalitatieve webwinkel wordt niet van vandaag op morgen uit de grond gestampt. Zorg daarom dat je als webwinkelier over voldoende tijd en budget beschikt. Zorg daarnaast zeker ook voor een goede communicatiestrategie om voldoende traffic te genereren.

Bekijk hier het volledige onderzoek